2020. október 25., vasárnap

Rózsaszínű hóbogyó (Symphoricarpos orbiculatus) - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

Rózsaszínű hóbogyó (Symphoricarpos orbiculatus) kb. 1-1, 5méteres maximális magasságot elérő egyszerűen nevelhető lombhullató cserje. Sűrűn bokros növény, mely ideális választás előkertbe, valamint rézsűkre is.
A növény levélzetét átellenesen álló, ovális formájú élénkzöld levelek alkotják. Fő díszét ősz végére kifejlődő sötét rózsaszín bogyós termései adják, melyek az ívelt ágakon, kis fürtökben helyezkednek el, és egész tavaszig dísz lehet kertünknek. Nyáron apró virágokat is hoz, ezek nem bírnak akkora díszítőértékkel.
Helyéül napos, világos vagy félárnyékos helyet egyaránt választhatunk, jó vízáteresztő képességű, egyéb szempontból átlagos talajba ültessük.
Ez a loncféle számos élőhelyen képes megélni, főleg az árnyékos és nedves hegyoldalakat, valamint az erdőket kedveli. Az ártereken, lápvidékeken és folyópartokon is megtalálható. Az eredeti elterjedési területén, a fehér hóbogyó fontos tápláléka a kanadi vadjuhnak (Ovis canadensis), a fehérfarkú szarvasnak (Odocoileus virginianus) és a grizzly medvének.   háziállatokból a szarvasmarha és a juh kedvelik. Az előbbi állatokon kívül, számos kisemlős és madár is felhasználja táplálékul vagy otthonául, madárbarát kertbe ajánlom.
Az észak-amerikai bennszülöttek és az oroszok szappanként és hagyományos gyógyítószerként használták. Az indiánok a kemény szárából nyílvesszőket is készítettek. Ültetése megakadályozza a folyó menti földcsuszamlásokat és feljavítja a terepet az elhagyott külszíni bányáknál.
Kicsi tövek 10 cm cserépben 1500 ft, van két nagybokor is eladó 6 és 8 eft ért.


Jelenlegi ára: 1 500 Ft
Az aukció vége: 2020-10-26 02:17 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése